امیدی به توسعه صنعت خودروسازی نیست!

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت خودروسازی حیاط خلوت منفعت های مالی برای برخی شده است. بخشی از هزینه هایی که برخی نمی توانند در بودجه بر دولت تحمیل کنند، از مدیریت دولت در صنعت خودروسازی تامین می شود.

جعفر قادری اقتصاددان و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تحریریه با اشاره به اینکه مدیریت دولتی صنعت خودروسازی کشور عامل اصلی افزایش معضلات این صنعت است گفت: مدیریت دولت در صنعت خودروسازی یک معضل بزرگ برای کشور است. تا زمانی که دولت مدیر خودروسازی است، تبیین سیاست های درست برای استاندارد سازی و به روز شدن صنعت خودروسازی دور از دسترس خواهد بود.

وی در این باره خاطر نشان کرد: با وجود مدیریت دولتی نمی توان انتظار داشت چشم انداز روشنی از توسعه صنعت خودرو در آینده داشته باشیم. دولت هایی که سیاستگذاری و برنامه ریزی برای توسعه صنعت خودرو را قربانی مدیریت و باقی ماندن خود در عرصه مدیریت کرده اند، قطعا نمی توانند تضمین کننده استراتژی های لازم برای توسعه صنعت خودرو باشند.

استاد اقتصاد و نماینده مردم شیراز در این باره خاطر نشان کرد: به این دلیل صنعت خودروسازی ایران طی دهه های گذشته توسعه نیافته و در کنار خودروسازان برتر دنیا قرار نگرفته، چرا که دولت مایل به مدیریت صنعت خودروسازی است. اصرار دولت ها بر این موضوع مانع روی کار آمدن و مدیریتی شده که تخصص و کارآزمودگی را به صنعت خودروسازی کشور وارد می کند.

جعفر قادری دولتی بودن صنعت خودروسازی را با تامین منافع مردم در تضاد دانست و در این باره گفت: دولت تولید کننده نیست. وقتی دولت در جایگاه تولید کننده قرار می گیرد منافع واقعی صنعت و مردم را توامان با هم نمی تواند رعایت کند، چرا که در تامین منافع خود احساس خطر می کند. تا زمانی که دولت عرصه مدیریت صنعت خودروسازی را رها نکند، قطعا مسوولیت نظارتی و تامین منافع مردم تحت الشعاع قرار می گیرد، ضمن اینکه امیدی به توسعه صنعت خودروسازی نیست!

جعفر قادری در پاسخ به این سوال که چرا دولت علی رغم وجود معضلات متعدد در صنعت خودروسازی همچنان مایل به مدیریت این صنعت است، گفت: به این دلیل که صنعت خودروسازی حیاط خلوت منفعت های مالی برای برخی شده است. بخشی از هزینه هایی که برخی نمی توانند در بودجه بر دولت تحمیل کنند، از مدیریت دولت در صنعت خودروسازی تامین می شود.

جعفر قادری در ادامه تصریح کرد: وقتی پای انگیزه مادی و منافع شخصی و گروهی به میان بیاید، اگر مدیریت خودروسازی خصوصی نباشد، عملا انگیزه برای کار کردن به نفع مردم و توسعه صنعت خودروسازی از بین می رود. در این وضعیت قیمت ها واقعی نیست و اصلاحات به معنای واقعی که در سایر خودروسازی ها صورت گرفته، در این صنعت جایی برای لحاظ شدن پیدا نمی کند.

جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان گفت و گو تاکید کرد: تا زمانی که صنعت خودروسازی دولتی است و متاثر از تصمیمات سیاسی است، قطعا نمی توان ادعای حمایت از مردم را واقعی دانست. حمایت از مردم در این صنعت زمانی به منصه ظهور می رسد که خودرو سازی به بخش خصوصی پویا، فعال و با انگیزه واگذار شود. بخش خصوصی که قادر به تعامل و سرمایه گذاری مشترک با خودروسازان برتر دنیا باشد، تنها طریقی است که می تواند جاده خودروسازی ما را به مقصد مطلوب برساند.

پایان/

۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵
کد خبر: 16356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 3 =